Wie ben ik?

Ik ben Minke van der Velde. Ik kom oorspronkelijk uit Enschede en heb Geneeskunde gestudeerd in Groningen. Voor de coschappen ben ik weer terug gekomen naar Twente. Van 2013-2016 ben ik werkzaam geweest als arts-assistent gynaecologie en obstetrie in het Medisch Spectrum Twente te Enschede. In oktober 2015 ben ik begonnen aan de opleiding Postmaster Seksuologie in Utrecht, de opleiding heb ik in december 2016 afgerond. In het kader van mijn opleiding heb ik van april 2016 tot en met december 2016 als arts-seksuoloog in opleiding (i.o.) binnen de Ziekhuisgroep Twente (ZGT) in Almelo en het MST te Enschede gewerkt op de afdelingen Urologie en Gynaecologie.
Ik heb veel patiënten, zowel mannen als vrouwen, geholpen met hun klachten. Wil jij weten voor welke klacht je bij mij terecht kan? Kijk dan hier.

Minke van der Velde

Wat houdt ‘in opleiding’ in?

‘Seksuoloog’ is geen beschermde titel. Om de kwaliteit van de seksuologen te waarborgen is de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie opgericht, de NVVS. ‘Seksuoloog NVVS’ is wel een beschermde titel. Om die titel te gebruiken moet men zich registreren bij de NVVS. De eisen voor de registratie zijn het afronden van de postmaster opleiding en 1300 uur aan praktijkervaring. De opleiding heb ik in december 2016 afgerond. Omdat ik nog niet aan het aantal uren voldoe kan ik mij nog niet laten registreren als Seksuoloog NVVS, maar mag ik mij wel ‘Seksuoloog NVVS i.o.’ noemen.